ICTSlim 

Secure DNS

Internetverkeer en DNS-aanvragen zijn een belangrijk doorgeefluik voor malware, phishing, ransomware en andere cyberaanvallen. Het onjuist beveiligen en het controleren van uw DNS-verbindingen kunnen leiden tot verschillende vormen van cybercriminaliteit, waaronder downtime van uw netwerk, reputatieschade en gegevensdiefstal.

Door het combineren van verschillende databases is deze oplossing sneller en meer accuraat dan uw huidige antispam, firewall en proxyserver. Dit is de meest effectieve beveiligings oplossing om internetcriminelen te weren. ICTSLIM Secure DNS is powered by Secutec, een toonaangevende partner op het gebied van internetbeveiliging. Doordat alle bouwblokken van Secure DNS reeds actief zijn in meerdere secure datacenters is dit in minder dan 60 minuten te implementeren en kunt u binnen het uur uw security level enorm verbeteren.

ICTSLIM Secure DNS is een snelle reputatiecheck van kwaadaardige websites welke uw bedrijf beschermt tegen misbruik en cyberaanvallen. De oplossing geeft u een extra beschermingslaag naast uw huidige beveiligingsoplossing. ICTSLIM Secure DNS stuurt alle DNS-aanvragen uit uw netwerk door naar de Secure DNS Server en ondergaat een analyse op basis van de meest relevante informatie over internetdreigingen. Indien een gebruiker een aanvraag indient van een website die is aangeduid als ‘onveilig’ zal de medewerker niet in staat zijn om de website te bezoeken. Wanneer het domein niet als onveilig wordt aangegeven zal de verbinding tot stand worden gebracht en wordt de website weergegeven.

DNS is al heel lang het doelwit van aanvallers die zakelijke of privégegevens proberen te bemachtigen, maar de afgelopen tijd is de situatie verergerd. Door verdachte verbindingen op DNS-niveau (dus buiten uw netwerk) te blokkeren, houden wij niet alleen het internetverkeer tegen dat via de proxyserver wordt geïnitieerd maar ook internetverkeer dat niet via de zakelijke proxyserver loopt. Hierdoor kunnen uw medewerkers gebruik maken van een veilige internetverbinding op iedere locatie; op kantoor, thuis of onderweg.

Download Gratis Datasheet

Stuur de download link naar:

Ik ga akkoord met de Privacy Policy.

ICTSlim 

Pentesting

Is uw organisatie sterk afhankelijk van een goede beschikbaarheid van uw ICT-omgeving of beschikt u over waardevolle gegevens waarbij integriteit en vertrouwelijkheid van groot belang is? Door het uitvoeren van penetratietesten  geven wij u de benodigde inzichten door het identificeren van kwetsbaarheden en het daadwerkelijk uitvoeren van exploits voor de gevonden kwetsbaarheden. Deze testen kunnen zowel op intern als extern gericht zijn.

Ook krijgt u advies over hoe de bevindingen van uw ICT-infrastructuur kunnen worden aangepakt en wordt de kwetsbaarheid getoetst van uw ICT-infrastructuren. Hiermee verhoogt u de digitale weerbaarheid van uw organisatie. Na afloop van een penetratietest kunt u met gerichte maatregelen deze kwetsbaarheden direct verhelpen.

Er zijn drie verschillende Pentest methodes:

Whitebox

Bij de Whitebox test krijgen onze experts volledige openheid van zaken. Hierdoor kan een test zeer grondig worden uitgevoerd. Veelal laat u hier een gericht deel van de omgeving testen (bijvoorbeeld een bedrijfskritische applicatie) aangezien het veel tijd kost.

Greybox

Bij het testen volgens het Greybox principe krijgen de experts beperkte informatie. Denk hierbij aan details over de infrastructuur of over medewerkersacconts. Deze test zit dan ook tussen White- en Blackbox testing in. Hiermee test u eigenlijk hoe veilig uw omgeving is wanneer een medewerker of een klant een kwade wil heeft.

Blackbox

Wanneer er volgens het Blackbox principe wordt getest dan krijgt de ethical hacker geen enkel informatie vooraf. De expert is gelimiteerd op het gebied van tijd en budget en na deze algemene test krijgt u een goed beeld van uw beveiligingsniveau. Vaak wordt er wel een scope vooraf vastgesteld om een gedegen onderzoek te garanderen.

ICTSlim 

Security Health Check

Met een Security Health Check gaan wij nog een stapje verder. Hierbij nemen wij ook uw huidige beveiligingsoplossingen onder de loep, controleren wij de instellingen, policies en versies en doen wij waar nodig en altijd in overleg de benodigde updates en aanpassingen.

Het eindproduct is een rapportage waarin de resultaten van het onderzoek in heldere taal worden toegelicht. De kwetsbaarheden worden voorzien van een risicobeoordeling en praktische aanbevelingen om de risico’s te beperken. In de rapportage staat ook welke aanvullende maatregelen de organisatie kan treffen om de ICT-beveiliging verder te verbeteren.

 

Gezamenlijk werken wij met een team van meer dan vijftig experts op het gebied van informatiebeveiliging dagelijks aan het bestrijden van cybercriminaliteit en het veilig houden van de digitale wereld. Dit doen we door het leveren van verschillende intelligente beveiligingsoplossingen en het actief monitoren van internet dreigingen, gecombineerd met diverse trainingen om aanvallen te herkennen. ICTSLIM zorgt ervoor dat uw medewerkers veilig en zorgeloos alles uit hun werkdag kunnen halen.

Onze experts adviseren, onderzoeken en evalueren dagelijks de digitale omgeving van verschillende bedrijven. Dit gaat verder dan alleen advies over de technische aspecten van uw informatiebeveiliging.

ICTSlim 

Security Awareness

Meer dan 80% van alle cyberincidenten wordt veroorzaakt door menselijke fouten, waarbij bedrijven miljoenen verliezen bij het herstellen van personeel gerelateerde incidenten. Toch is de effectiviteit van traditionele trainingsprogramma’s om deze problemen te voorkomen beperkt en inspireren en stimuleren ze vaak niet het benodigde gedrag.

Menselijke fouten zijn vandaag het grootste cyberrisico

0

Gemiddelde financiele impact van datalekken bij grootzakelijke organisaties door onzorgvuldig gebruik IT middelen.

0

Gemiddelde financiele impact van datalekken in het MKB door onzorgvuldig gebruik IT middelen.

0

Van alle bedrijven zien medewerkers als de grootste bedreiging voor de cybersecurity.

0

Van de medewerkers geeft toe inloggegevens met collega’s te delen.

0

Van alle organisaties hebben geen beleid voor cybersecurity of het delen van data.

Hoewel bedrijven graag programma’s voor beveiligingsbewustzijn implementeren, zijn velen niet tevreden met zowel het proces als de resultaten. Vooral kleine en middelgrote bedrijven, die doorgaans niet over de benodigde ervaring en middelen beschikken, worden op dit gebied voor een grote uitdaging gesteld.

ICTSLIM Security Awareness biedt een reeks zeer boeiende en effectieve trainingsoplossingen die het cyberbeveiligingsbewustzijn van uw personeel vergroten, zodat ze allemaal hun rol spelen in de algehele cyberveiligheid van uw organisatie. Omdat duurzame gedragsveranderingen tijd kosten, bestaat onze aanpak uit het bouwen van een continue leercyclus die uit meerdere componenten bestaat.

ICTSlim 

CyberSecurity Radar

De snelheid waarmee aanvallen op bedrijven van verschillende omvang zijn gericht, hun toenemende complexiteit en automatisering laten weinig tijd over om de individuele gebeurtenis te analyseren, te evalueren en afgewogen beslissingen te nemen.

De CyberSecurity Radar van ICTSLIM is het antwoord op deze uitdaging: een complete en gebruiksklare threat intelligence dienst om inzicht te krijgen en op de hoogte te blijven van de meest relevante beveiligingsgebeurtenissen. Om zodoende snel de impact op het bedrijf te verifiëren en effectieve tegenmaatregelen te nemen om het cyberrisico te verkleinen of te elimineren.

Samen met een ICTSLIM expert bepaalt u de belangrijkste en relevantste assets van het bedrijf (werknemersgegevens, domeinen, ip-ranges, vertrouwelijke informatie).

Op basis van deze assets detecteert de CyberSecurity Radar potentiële bedreigingen en controleert het tientallen betrouwbare OSINT- bronnen om u een uitgebreid overzicht te geven van informatie die door aanvallers kan worden gebruikt om uw bedrijfsactiviteiten te schaden. Alle potentiële dreigingen worden gerapporteerd via een zeer flexible en optimaliseerbaar systeem, dat het mogelijk maakt om meldingen te prioriteren op basis van type melding en het aantal false positives te verminderen

Gebaseerd op alle informatie die is verzameld genereert de CyberSecurity Radar maandelijks een rapport welke de risicoblootstelling van het bedrijf en/of merk samenvatten en analyseren.

De echte waarde van de cyber security informatie wordt afgeleid uit het vermogen om deze te interpreteren, te correleren en om te zetten in concrete acties om digitale risico’s tot een minimum te beperken en dreigingen te voorkomen en snel aan te pakken. Om deze reden werd de CyberSecurity Radar dienst geboren als een managed service, die asset monitoring verenigt met de ondersteuning van de consultants van ICTSLIM. Hierdoor kan u reeds verwerkte informatie, context-analyse en suggesties voor mogelijke tegenmaatregelen ontvangen.

ICTSlim 

Security Consultancy

Door de veranderende privacywetgeving en exponentiële groei van het aantal cyberaanvallen is security en privacy niet meer weg te denken binnen organisaties. Het is buitengewoon complexe materie waarin je je als organisatie écht moet verdiepen, maar bij veel bedrijven is er geen ruimte om hiervoor een FTE vrij te maken.

Voor organisaties die deze expertise zelf niet in huis hebben, maar toch willen beschikken over de kennis en ervaring van gecertificeerde privacy- en security professionals, biedt ICTSLIM diverse consultancy diensten aan, gebaseerd op de behoefte en op maat van uw organisatie.

Zaken als Cyber Forensics, een SIEM, EDR of MDR oplossing,  Incident Response service of 24/7 monitoring door een volledig gecertificeerd SOC behoren allemaal tot de mogelijkheden.

We kunnen tevens uw security landschap van A tot Z in kaart brengen, een adviesrapport schrijven en samen met u naar de oplossing werken.

Onze security consultancy diensten zijn altijd maatwerk, neem daarom vrijblijvend contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

ICTSLIM MULTI-LAYER SECURITY

Mis onze updates niet!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u blijft altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in onze diensten en belangrijk ICT nieuws.

Door in te schrijven ga je automatisch akkoord met onze Privacy Policy.